top of page

II Национална конференция "Споделени педагогически практики в преподаването на природни науки"


II Национална конференция "Споделени педагогически практики в преподаването на природни науки" ще се състои в 51. СУ

Повече от 60 години 51-о Средно училище (СУ) "Елисавета Багряна" има основанието да се гордее със стотиците си успешно реализирани в живота и кариерата си ученици, даващи своя принос в развитието на нашата страна. С тази увереност, че върви в правилната посока в обучението на учениците и че използва адекватни методи за обучение, 51 СУ организира втората Национална училищна конференция "Споделени педагогически практики в преподаването на природни науки", която ще се проведе на 24 и 25 март 2023 г. Това съобщиха от училището.

"Заредени от положителните отзиви за предишния форум и многобройните запитвания за повторно провеждане, ние, екипът на конференцията, се впускаме в това предизвикателство, с което вярваме, че преподаватели по природни науки от всички краища на България могат да представят своите добри практики в преподаването и заедно да почерпим нови знания, да заимстваме различни видове инструментариум и практически познания", казват директорът Асен Александров и екипът на 51-о Средно училище "Елисавета Багряна".

Регистрацията за конференцията е от 10:30 часа на 24 март, а откриването й е от 11:00 часа в сградата на 51-о СУ "Елисавета Багряна", на ул. "Софийски герой" 28 в София.


Повече информация може да се прочете ТУК


През 2019 г. в 51-о СУ се проведе Първата националната училищна конференция "Споделени педагогически практики в преподаването на природни науки". Така се постави началото на обмена на информация и опит между преподавателите по биология и здравно образование, химия и опазване на околната среда, физика и астрономия, човекът и природата, информатика, география. "Идеята бе тази среща да е ежегодна, но заради ограниченията от пандемията не успяхме да я реализираме. През тези години обаче колегите са натрупали много знания и опит, дори в дигиталното преподаване на тези науки, които сега ще споделят с нас", отбелязват от екипа на училището.

Целта на форума е да се популяризират множество добри практики, които вече съществуват, като участниците имат възможност да представят пред колеги от цялата страна своя опит, инструментариум, техники за стимулиране на интереса и креативността на учениците. Ще бъдат показани нестандартни подходи, ще се обсъждат алтернативни канали на комуникация, нови техники за преподаване в интерактивна учебна среда.

Втората национална СТЕМ конференция се провежда под патронажа на Министерството на образованието и науката (МОН), с партньорството на Регионалното управление на образованието (РУО) в София-град, с Националния СТЕМ център, със Синдиката на българските учители (СБУ), с Центъра за творческо обучение, с издателствата: "Просвета" и "Клет", с фондацията "Заедно в час", с Центъра за развитие на човешките ресурси, с "Уча.се", "От Марс", с Центъра за образователни инициативи, "Джуниър Ачийвмънт", със Сдружението на директорите в системата на образованието в България и с програмата "Еразъм+".



Източник: БТА

Последни публикации

Виж всички
bottom of page