top of page

Ученици спечелиха две 1-ви места в състезание за създаване на инфографика!

Актуализирано: 6.03

Втори кръг на уникалното по рода си състезание за създаване на инфографика на тема: “Замърсяването на атмосферата – глобален проблем на съвременния свят“.

Организатори на състезанието са г-жа Иванова, г-жа Савова, г-жа Драгомирова и г-жа Алексиева, преподаватели в 51 СУ, и Алекс Кънев, Анна Попова, Магдалена Георгиева и Йоана Тодорова, ученици от 12 клас и лауреати в миналогодишното издание на състезанието.

Гости бяха г-жа Н. Георгиева – старши експерт по информатика и информационни технологии в РУО София-град, г-жа А. Илкова – директор „Многосекторна статистика, методология и регистри“ и ръководител статистически инициативи за ученици, и г-жа Н. Маринова - началник на отдел "Връзки с потребителите и е-услуги" в НСИ.

В тазгодишното издание се включиха 52 ученици от 11 клас, профили „Софтуерни и хардуерни науки“ и „Изобразително изкуство“. Инфографиките, които учениците подготвиха бяха изработени въз основа на данни, публикувани на сайта на НСИ.

До финала стигнаха 4 участници: Грегари Статев, Елеонора Кацарова, Илка Иванова и Калоян Попов.

Първо място в състезанието споделиха: Грегари Статев и Илка Иванова.

Г-жа Илкова поздрави участниците и наградените и покани учениците от 51 СУ “Елисавета Багряна“ да участват в международното състезание по статистически плакат през месец март.

Г-н Асен Александров, директор на 51 СУ, каза, че статистическите данни са полезни при разработването на стратегии, проекти и при вземането на отговорни управленски решения.Последни публикации

Виж всички

Kommentare

Kommentare konnten nicht geladen werden
Es gab ein technisches Problem. Verbinde dich erneut oder aktualisiere die Seite.
bottom of page