top of page

III НУК в 51.СУНа 22 и 23.03.2024 г. се проведе III Национална училищна конференция "Споделени педагогически практики в преподаването на природни науки".


Конференцията, която се проведе под патронажа на Министерството на образованието и науката (МОН), имаше за цел да демонстрира добри практики в преподаването на природни науки, като участниците бяха повече от 130. Те представиха своя опит, инструменти и техники за стимулиране на интереса и креативността на учениците пред колегите си от цялата страна. Всеки участник ще получи сборник с всички споделени педагогически практики.


Като признание за успешното им въвеждане министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков връчи плакета на МОН на директора на 51 СУ „Елисавета Багряна“ Асен Александров.


На събитието присъстваха също началникът на Регионалното управление на образованието (РУО) София-град д-р Ваня Кастрева, д-р Анелия Андреева, директор на Националния инспекторат по образование, проф. Найден Шиваров, директор на Националния STEM център, и Наталия Михалевска, началник на кабинета на министъра на образованието и науката.Конференцията започна с представянето на проект на учениците от 11-в клас, профил "Графичен дизайн", и техните учители Антония Костова и Иван Матеев.В организацията на събитието се включиха ученици от училището и всеки детайл беше заснет и отразен от училищната телевизия. https://www.youtube.com/@TV51school


Очаквайте скоро всички интервюта в официалните канали на училищитето:


 

Акценти от III НУК 2024 г.Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page